Pobujaj z nami w chmurkach

NIEPUBLICZNY ŻŁOBEK I PRZEDSZKOLE NA MOKOTOWIE

CHMURKOWE MENU

Jedzenie które podajemy naszym podopiecznym przygotowywane jest wyłącznie z produktów ekologicznych. Sekretem naszego cateringu są nie tylko świeże składniki dostarczane przede wszystkim przez lokalnych producentów żywności (np. ziemniaki i włoszczyzna są dostarczane bezpośrednio przez rolników), ale także zamiłowanie do zdrowego żywienia, połączenie rozmaitych smaków i technik gotowania oraz profesjonalny zespół kucharzy, którzy swoje indywidualne doświadczenie zdobywali w renomowanych restauracjach w Warszawie i za granicą.

O firmie

Best Catering rozpoczął swoją działalność 1990 roku. Obecnie firma zatrudnia dwadzieścia siedem osób, a nad pełnowartościowym menu czuwa zespół trzech szefów kuchni oraz  dyplomowani dietetycy. Sekretem kuchni Best Catering są nie tylko świeże składniki dostarczane przede wszystkim przez lokalnych producentów żywności (np. ziemniaki i włoszczyzna są dostarczane bezpośrednio przez rolników), ale także zamiłowanie do zdrowego żywienia, połączenie rozmaitych smaków i technik gotowania oraz profesjonalny zespół kucharzy. Kucharze posiadają doświadczenie w przygotowywaniu ciekawych posiłków dla najmłodszych, dzięki czemu zyskują uznanie nawet najbardziej wybrednych niejadków. Firma nie utraciła smaku domowej kuchni, między innymi dlatego, iż nie stosuje przypraw z dodatkiem glutaminianów i innych konserwantów.

Dlaczego warto wybrać posiłki od firmy Best Catering?

W firmie Best Catering wiemy, że racjonalne żywienie jest szczególnie ważne w przypadku dzieci. Wpływa ono nie tylko na ich zdrowie, samopoczucie, odpowiedni wzrost i rozwój. Właśnie od najmłodszych lat kształtujemy smaki i preferencje żywieniowe naszych pociech.

Filozofia firmy Best Catering

Odpowiedzialność społeczna w żywieniu dzieci

Nasze usługi dedykujemy dzieciom i rodzicom, którzy zwracają szczególną uwagę na jadłospis. Wierzymy w tak zwaną odpowiedzialność społeczną podmiotu świadczącego usługi cateringowe dla żłobków, przedszkoli i szkół. Zdrowe odżywianie dzieci to nie tylko pełnowartościowe, smaczne posiłki, ale także codzienny rozwój ich upodobań kulinarnych i różnorodność.

Skrupulatna kontrola jakości

W trosce o najwyższą jakość wdrożyliśmy punkty kontrolne w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP. Dokonujemy weryfikacji jakości naszych surowców, a w procesie powstawania gotowego dania wyznaczyliśmy punkty kontrolne mające na celu eliminację ryzyka mikrobiologicznego, chemicznego i fizycznego.

Profesjonalny transport

Posiłki dostarczamy własnym, wyspecjalizowanym transportem w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.

Szeroka oferta diet specjalnych

W zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, nasz dietetyk opracowuje specjalny jadłospis dla diabetyków, dzieci na dietach bezglutenowych, dietach w fenyloketonurii, bezmlecznych czy dietę dla wegan.

Jadłospisy opracowywane są zgodnie z aktualnymi wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia oraz rozporządzeniem Ministra Zdrowia 26.07.2016 roku i uwzględniają odpowiednie zapotrzebowanie na składniki odżywcze oraz kaloryczność.

Przygotowujemy także posiłki z produktów wyłącznie ekologicznych

ŚNIADANIA – podawane są głównie z wędlinami własnego wyrobu lub wysoko gatunkowymi wędlinami (min. 98% mięsa), serami, dżemami. Oprócz tego przygotowujemy tez jogurt z owocami na bazie jogurtu naturalnego i świeżych lub mrożonych owoców.

ZUPY – w zależności od wyboru menu podstawą zup są albo warzywa albo warzywa i mięso. Nie korzystamy z kostek rosołowych, mieszanek przypraw i gotowych fix’ów, np. rosół gotowany jest na warzywach oraz szpondrze i kurach (z wolnego wybiegu), barszcz biały na własnym zakwasie lub ekologicznym z Kochanowa, a zupa ogórkowa na ogórkach kiszonych przez nas lub przez rolników z okolic Łomianek.

II DANIA – korzystamy wyłącznie z mięs I klasy. Mięso do kotletów mielimy na miejscu. Mrożonki do jarzynki pochodzą wyłącznie od firmy Hortex. Warzywa zamawiane są od jednego dostawcy od ponad 2,5 roku (ziemniaki, włoszczyzna oraz warzywa sezonowe – bezpośrednio od rolnika). Mieszamy ryż brązowy z białym, makaron ciemny z jasnym, itp.

PODWIECZORKI – ciasta, kisiele, babeczki, serniki na zimno itp. są naszego wyrobu. Np. podstawą kisielu są owoce sezonowe (w okresie zimowym mrożonki) z dodatkiem agaru. W okresie zimowym wprowadzone min. dwa razy w tygodniu ciepłe podwieczorki (naleśniki, ryż z jabłkiem, budyń, kisiel, racuchy, itp.).

KOMPOTY – przygotowywane są wyłącznie na bazie owoców sezonowych a w okresie zimowym na bazie mieszanek kompotowych. Kompot możemy dostarczyć słodzony lub gorzki.

SOKI – Codziennie świeżo wyciskane

Pyszna zupa | Żłobek Małe Chmurki - Dieta
Świeże warzywa | Żłobek Małe Chmurki - Dieta
Soczyste owoce | Żłobek Małe Chmurki - Dieta